maanantai 1. toukokuuta 2017

Nyt on punalippujen aikaa ja juhlaa

Vappu, 🎉
Tuo niin odotettu juhla. Tätä juhlaa ei sää pilaa. Se on opiskelijoiden ja työväenjuhla. Sen struktuuri on aina lähes sama. Aattona pidetään naamiaisia, kutsutaan ystäviä kylään, juodaan kuohuvaa, syödään nakkeja ja perunasalaattia. Vappupäivänä puheita pidetään kaikilla toreilla ja mahdollisilla aukioilla.
Tänä vuonna puheiden sisältö todennäköisesti koskee kansainvälisyyttä ja perusturvaa ja hyvinvointia. Nämä asiat kun puhuttavat eniten tällä hetkellä suomalaista työntekijää.
Kamppailin itse kovasti ajatusteni kanssa, että mistä minä puhuisin. Koulutus, työ, lapsiperheet, sote, Suomi-100, maahanmuutto vai kaupunkini vetovoimaisuus ja yrittäjyys?
Jos palataan työelämän hyvinvoinnin alkujuurille, ei pidä unohtaa, että ay - liikkeet ovat työntekijöiden/työnantajan turva. Ammattiyhdistysten vaikutusta suomalaiseen työntekoon pitäisi nostaa korkeammalle sijalle ja arvostaa.
Koulutuksen reformi ja miljoonaleikkaukset toisella asteella, repivät pahasti motivaatiota nuorten lähteä edes opiskelemaan, kun laadullista opetusta ei voi saada. Opintojen jälkeen, on nyt viimeistään 100-vuotisessa Suomessa saatava turvattu työpaikka ja riittävän hyvä palkka, jolla voi elää onnellista arkea.
Terveydenhuolto pitää olla kaikkien saatavilla ja riittävän lähellä, ja asumiskustannukset on oltava riittävän pienet.
Vihapuheet ja rasismi on kitkettävä. Kun me suomalaiset hyväksymme maahanmuuton ja otamme avoimesti vastaan turvapaikanhakijat, ei se ole pois isänmaallisuudesta. Päinvastoin, se kertoo vahvasta isänmaallisuudesta ja vahvasta suomalaisesta identiteetistä, jota ei uhkaa kukaan, eikä mikään. Me voimme siis oppia paljon hyvää maahanmuuttajista, heidän tavoistaan, kulttuurista, ja historiasta samaan aikaan, kun me jokainen autamme heitä integroitumaan yhteiskuntaamme. Näytä avoimesti Suomi-100 juhlan kunniaksi olevasi vahva suomalainen , aito ja ymmärtäväinen. Ole ylpeä kaikesta suomalaisesta. Ole kiitollinen kaikista omista saavutuksistasi ja työstäsi, jonka sinä olet tehnyt. Kulje ylpeänä kantaen isänmaanlippua tänäkin vappuna. Eläköön ihminen ja hurraa suomalainen työ, hyvinvointi ja suvaitsevaisuus. Happy 1st of May. 🌷🌷

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

  Inkluusio ja resurssien puute   Mediassa ja eri opettajien foorumeilla   puhutaan jatkuvasti oppilashuollon puutteista ja yhä huonommi...