keskiviikko 7. maaliskuuta 2018



AKTIIVIMALLI  kyykyttää ja syrjii

Loistavasti on kritisoinut eräs kokoomuslainen oman puolueensa politiikkaa Kuopiossa aktiivimallista ja hyvä niin. Aktiivimalli on huono, sen hän myöntää.
Tyyppi kuitenkin väitti Savon Sanomille taannoin, ettei moitteita ole fb-kirjoituksesta tullut. Mutta on tullut. Paljonkin.  Kirjoituksessa ilmaisusta ”oletti tulevan demareilta” tulee mieleen taskuvaras perisalaisella torilla, joka kiinnittääkseen huomion pois itsestään huutaa ” katsokaa varas”.
Mutta totuus on olemassa, eikä totuus pala tulessakaan. Työttömyysluvut saadaan tilastoissa näyttämään hyvälle tämän aktiivilain myötä. Vai olisiko sattumaa, että aktiivimallin työtuntiraja on sama, kuin työlliseksi laskettaessa?
Ulkomaankauppa –ja kehitysministeri Kai Mykkäsen ( kok.) mukaan 18 tunnin palkaton työkokeilu lasketaan työllistymiseksi ( A-studio 3.1.2018) Nyt nähtäväksi jää, paukutellaanko henkseleitä torilla kokoomuksen teltalla vaalien alla, että työttömyysluvut on saatu laskemaan, vaikkakin se on tehty valheellisesti ja ihmisarvoja loukkaavasti? Vai kuullaanko totuus?
Tämä aktiivimalli siis kaunistaa tilastoja. Hallitus kaavailee tällä hetkellä jo toista mallia ja lisää sanktioita ja byrokratiaa työttömien päänvaivaksi ja kyykyttämiseksi. Taisi tulla kirjoitukselle kannatusta. Mutta ollaanpa tarkkoja, kannatetaanko samalla epäsuorasti kokoomuksen ja hallituksen tulevaa eriarvoistavaa politiikkaa?
Kannatetaanko siis politiikkaa, mikä on yhtä kuin: ki-ky, lomarahojen leikkaus, harmaata taloutta tukeva hallintarekisterilaki, diabeetikoiden lääkekorvausten aleneminen, vammaistuen ja eläkeläisten hoitotuen aleneminen, koulutusleikkaukset, sote-sopat, eläinsuojeluasiamiehen lakkautus, tuulivoimatukien pienennys eli vihreiden arvojen poistaminen ja allekirjoittamatta jätetty YK:n ydinasekieltosopimus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

  Inkluusio ja resurssien puute   Mediassa ja eri opettajien foorumeilla   puhutaan jatkuvasti oppilashuollon puutteista ja yhä huonommi...