tiistai 3. tammikuuta 2017

#nuorissa on tulevaisuus



Nuorille Ystäville

Tiesithän, ettei maailmassa ole ketään samanlaista kuin sinä. Miksi silti haluaisit olla joku muu. Haluaisit näyttää joltain ihan muulta. Mainoksissa, instagramissa ja kuvissa ihmiset näyttävät menestyneiltä, laihoilta, kauniilta, rakastetuilta ja onnellisilta. He saavat kenet haluavat ja mitä haluavat. Ihan kaikki tykkää niistä ja ne on tosi suosittuja. Instagramissa ja facebookissa niillä on tuhansia peukkuja. Usea nuori haluaisi olla niin kuin ne. Mutta miksi sinäkin? Kukaan ei hyödy siitä, että pidät itseäsi huonona tai vähäisenä. Mainoskuvilla on usein vain tarkoitus herättää ja niillä halutaan myydä.
Voitko pukeutumisella peittää tai korostaa sen mitä sisälläsi on? Sinusta varmaan välillä tuntuu siltä, ettei kukaan ajattele niin kuin sinä. Ja ettei kukaan toinen maailmassa ajattele niin pimeitä ja outoja kuin sinä. Entä onko sinulla tunne, että olet välillä ihan yksin?
 Tässä hienointa on juuri se, että ei ole ketään samanlaista kuin sinä. Kukaan ei puhu tai kävele niin kuin sinä. Olet hyvä ja arvokas ja sinut on luotu juuri tuollaiseksi. Ajatuksesi ja tunteesi ovat ainutlaatuisia. Jokaisella on sama hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisen tarve. Miksi sitten pitäisi esittää olevansa jotain enemmän?
Jokaisen tie on ihan oma. Jokaisen on tehtävä virheensä. Sinun elämääsi ei ole kukaan muu elänyt, eikä tule elämään. Upeat lehtikuvat ovat nykyään arkipäivää ja ehkä julkkiksena eläminen ei olekaan niin hohdokasta, kuin kuvittelet. Kuvia photoshopataan ja jatkuvasti joutuis jännittämään, että ymmärtääkö kaikki, ettei oikeasti näytä siltä kuin kuvissa.  Ehkä kuuluisuus voi olla hirveääkin ja tehdä yksinäiseksi. Et voi koskaan tietää, voitko oikeasti luottaa ja kehen ja kuka haluaa vain hyötyä.
Nuori, sinulla on vielä koko elämä edessäsi. Saat ihan itse ratkaista, kuinka käytät ne kortit, jotka sinulle on jaettu. Välillä voi tuntua pelottavalta, kun joutuu ottaa vastuun kaikesta. Silti odotat ihan hulluna aikuisuutta.  Aikuisena saa päättää omista asioista.
Tämä elämä on loppujen lopuksi tosi hallitsematonta, herkkää ja väärin ymmärrettyäkin. Kuka täällä siis hallitsee ja ketä? Pohditko, mistä rakkaus tulee? Löytyykö joku, joka ei hylkää vaikka kävisi mitä? Vai onko kaikki vain sattumaa? Sinä olet ainutlaatuinen ja hyvä tuollaisena kuin olet.  
Elä täysillä ja tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

  Inkluusio ja resurssien puute   Mediassa ja eri opettajien foorumeilla   puhutaan jatkuvasti oppilashuollon puutteista ja yhä huonommi...