lauantai 23. tammikuuta 2021

 

Savo-Karjalan piirihallituksen kannanotto 23.1.2021


Kuntavaalit lähellä sinua

Kunta on suomalaisen lähidemokratian perusyksikkö. Kunnan peruspalvelut ovat kuntalaisten hyvinvoinnin perusta. Tulevissa kuntavaaleissa valitaan sinun äänelläsi edustaja päättämään palveluista ja kaupungin elinvoiman kehittämisestä pitkälle tulevaisuuteen. Kuntavaaleissa valitut edustajat ja tuleva Kuopion valtuusto ei tee päätöksiä maahanmuutosta, EU-tukipaketeista tai maan nykyisen hallituksen kaatamisesta. Kunnat eivät myöskään päätä tulevasta maakunnallisesta sote-mallista. Kunnan rooli kuitenkin muuttuu, kun suuri osa peruspalveluista siirtyy maakunnallisille organisaatioille.

On tärkeää, että vaaleilla valittu edustus kattaa kunnan kaikki asukasryhmät. Tämän vuoksi vaaleihin tarvitaan ehdokkaita laajasti kunnan kaikilta alueelta ja tahoilta.

Päättäjien laaja kirjo takaa tasapuolisen palvelujen kehittämisen. Kun valitaan valtuutetut ja luottamusmiehet lautakuntiin eri taustoista ja eri-ikäisistä eri ammattialoilta, saadaan riittävää ymmärrystä kunnan toimintaan ja toimialoille. Kunnan päätöksenteko rajoittuu kunnan lakisääteiseen toimialaan ja kuntalaisia lähellä oleviin arjen asioihin. Tämä tarkoittaa päätöksenteon painottumista entistä enemmän kunnan omassa päätösvallassa oleviin asioihin, samalla se tarkoittaa lähidemokratian vahvistumista.

Ehdokkuus ja äänestäminen kuntavaaleissa on perusoikeus. Muista käyttää äänesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

  Inkluusio ja resurssien puute   Mediassa ja eri opettajien foorumeilla   puhutaan jatkuvasti oppilashuollon puutteista ja yhä huonommi...